Ágyneműhuzatok gyártási folyamata

person Írta: Otthonkomfort.hu list In: Ágynemű paplan blog Tovább:
Hogyan készül a flanel, krepp, pamut szatén ágynemű?


Ágyneműhuzatok gyártási folyamata


Egy jól kiválasztott ágyneműhuzat biztosítja számunkra a pihentető alvást, plusz tökéletes dísze lehet hálószobánknak. Egy ágyneműhuzat kiválasztásánál sokat számít az, hogy milyen évszakot írunk, vagy az, hogy milyen a hálószobánkban lévő hőmérséklet. Hidegebb éjszakákra sokan a flanel, mikroflanel, pamut ágyneműket választják maguknak. Melegebb időszakban pedig a pamut-szatén és microfiber ágyneműhuzatok a kelendőbbek. Áruházunkban az ágyneműhuzatok széles választéka megtalálható, mindenki talál magának kedvére valót.

 

A pamut-szatén ágyneműhuzat 100%-ban pamutból készül, így annak minden előnyével rendelkezik: kiválóan lélegzik és jól vezeti a nedvességet. Jóval puhább és simább azonban, mint a “normál” pamut ágyneműhuzat, sőt a színét is tovább megtartja. Biztosan észre fogod venni, hogy lágyabb, könnyedebb esése van a többi anyagénál. Egy nagyon tartós szövetről van szó, így habár drágább a többi szövetnél, hosszútávon mégis megéri az árát. A luxus érzetű tapintása, a nedvszívó és légáteresztő képessége miatt a pamut-szatén talán a legjobb választás, ha ágyneműhuzatot keresel.

 

A pamut anyagot sokan kedvelik, mert gyorsan felszívja a nedvességet, nagy a légáteresztő képessége, természetes puha érzést biztosít a használat során. A jó minőségű pamut kelmének kiváló szakítószilárdsága van., így nehezebben szakad el. A pamut anyaga természetes, környezetbarát. Könnyen bomlik, ezáltal kevésbé szennyezi a környezetet. Az ajánlott mosási hőmérséklet 30-40°C, magas hőfokon zsugorodhat, illetve a színes, mintás anyagoknál magasabb hőmérsékleten színvesztés fordulhat elő. Tökéletes választás azok számára, akik a természetes dolgokat kedvelik.

 

A minőségi krepp 100% pamutból készül. Gyártását különleges nyomási eljárással, nátriumlúggal kezelve végzik. A lúgot nem a teljes szövetfelületre viszik fel, csak helyenként, ezáltal a kezelt felület zsugorodik, így fodros, krepphatású lesz. Létezik úgynevezett kérges, hólyagos vagy fodros krepp. A krepp anyagot nagyon sokan részesítik előnyben, mert erős kopásállósággal rendelkezik, könnyen kezelhető, abszolút nem igényel vasalást. Mivel egy könnyen kezelhető, természetes, erős anyagról  beszélünk, sokak számára ez lehet a megfelelő választás.

 

Flanel: 100%-ban pamut anyag, melyet úgynevezett fésülési technikával készítenek, az egyik vagy mindkét oldalán, melynek eredménye képen enyhe bojtozás alakul ki. A flanel könnyed, puha tapintású és kellemesen meleg, ezért nagyon közkedvelt anyag. Elsősorban téli és hidegebb őszi időszakra ajánljuk.

 

A mikroszálas szálakat az egyik legvékonyabbnak tekintik. Ennek előállításához a szakértők kétrétegű polimer szálat használnak. Belső rétege poliamidból, a külső réteg poliészterből készül.

Kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik, mivel az anyag szálaiban elegendő mikrorés van, nem engedi izzadni használóját. Magas a légáteresztő képessége. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a mikroszálas ágyneműben a test lélegzik. A microfiber ágyneműhuzatokat rengetegen kedvelik, sokak hálószobájában megtalálható.

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December