Hogyan válasszunk paplant

person Írta: Varga Mária alvás szakértő list In: Ágynemű paplan blog Tovább:
Hogyan válasszunk megfelelő paplant?
Milyen szempontokat kell figyelembe venni?
Vastag vagy vékony paplanra van szükségem?


    Életünknek körülbelül egyharmadát alvással töltjük, ezért nem is gondolnánk, hogy milyen sokat számít egy jól kiválasztott paplan és párna, a jó minőségű alvás érdekében. Egy több tagú családnak különböző igényei vannak ezzel kapcsolatosan. Van olyan ember akinek alacsonyabb, és van olyan akinek magasabb a hőérzete. Ebből kifolyólag nem biztos, hogy mindenkinek egyforma paplanra vagy párnára van szüksége. Van olyan családtag, aki kitakarózva alszik egész éjjel, nyilván neki a vékonyabb kisebb töltősúllyal rendelkező paplant ajánljuk. A család másik tagja pedig fázósabb, nyakig betakarózva alszik, neki a nagyobb töltő súllyal rendelkező paplant javasoljuk. Az átmeneti paplant (őszi-tavaszi) azoknak ajánljuk, akik közepes hőérzettel rendelkeznek. Igazából egy paplan melegsége nem csak a töltősúlytól, hanem a benne lévő töltettől is függ. Pl.:

 

A toll-pehely töltettel ellátott paplanok és párnák kisebb töltősúllyal is nagyobb hőérzetet biztosítanak, pihe-puha érzést nyújtanak, körbeölelik, simogatják használójukat, viszont tisztításuk kényesebb, legtöbbször vegyi tisztítást igényelnek. Magas nedvességfelvevő, hőmegtartó tulajdonságuk van. Ezek a termékek évszázadokra vissza nyúló múlttal rendelkeznek, és az egyik legkelendőbb termékek közé sorolhatóak.

 

A természetes anyagból készült paplanoknak és párnáknak könnyebb a tisztításuk, házilag minden nehézség nélkül elvégezhető, 30-60 fokon moshatóak. A természetes töltettel és huzattal rendelkező ágyneműk pamut-vászon, pamut-szatén, len-vászon és gyapjú alapanyagokból készülnek. Sokak számára ez a legjobb választás.

 

A közkedvelt, műszál huzatú-töltetű termékek könnyen kezelhetőek, 30-95 fokon moshatóak. Ezeket a termékeket nagyon sokan részesítik előnyben, mert árban megfizethetőek, tisztításuk könnyű, magas hőfokon (akár 95 fok) moshatóak. A műszálas termékek ezen kívül habkönnyű  érzetet adnak, puha könnyedséggel ölelik át használójukat, kitűnő nedvszívó képességgel rendelkeznek, továbbá nagy hőmegtartó tulajdonságuk van.

 

Léteznek olyan paplanok és párnák is, amelyek a természetes és a műszál töltetű-huzatú termékek egyvelegét  alkotják. Ezek a termékek felől iránti kereslet is nagy mértékben megemelkedett az utóbbi időben. Amikor a természet és a technologia egyvelege ötvöződik egy bizonyos termékben, az bizony sokak számára vonzó és kielégítő választás. Ezek a termékek könnyen kezelhetőek (moshatóság 40-60 fok), megtalálható a természet ereje és a változás előnye egyaránt ezekben a termékekben. Nagyon keresett termékek.

 

Termékeinket neves magyar gyártóktól szerezzük be, akik igen magas színvonalon, a legkorszerűbb gyártástechnológiával és különleges kézi munkával gyártott első osztályú paplanok, párnák vevőorientált és környezetkímélő előállításával foglalkoznak. A Billerbeck és Naturtex által gyártott, legmagasabb minőségű végtermékek, a gondosan kiválasztott alapanyagok és a folyamatosan optimalizált munkafolyamatokon alapszik. A paplanok, párnák, matracvédők, gyerek-felnőtt ágyneműhuzatok széles választékával rendelkezünk, így mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő ágyneműt.

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December